Missie

Het recente akkoord met Iran biedt hernieuwde kansen voor Nederlandse en Iraanse bedrijven. Het land heeft namelijk bijna overal een tekort aan, waardoor er voor Nederlandse ondernemers opeens een nieuwe markt vrijkomt die gestaag groeit. 

Bent u op zoek naar bedrijven die actief zijn in Iran? Wilt u ervaringen uitwisselen met ondernemers of samenwerken om de Iraanse markt te veroveren? Wij helpen u graag verder op weg.

Wat doen wij?

Wij leveren en organiseren maatwerk handelsmissies en zakenreizen naar en vanuit Iran.

Tijdens deze missies kunnen ondernemers kennismaken met potentiële handelspartners, brancheorganisaties en de lokale overheid om gezamenlijk economisch voordeel te behalen en (verdere) stappen te ondernemen voor internationale handel. 

Industrieën

Iran Europe Line richt zich op een grote verscheidenheid aan industrieën: 
- Olie & gas
- Infrastructuur
- Medische artikelen
- Toerisme
- Water
- Milieu
- Bouwmachines
- Informatietechnologie (IT)

Over Iran 

Iran telt meer dan 80 miljoen inwoners en is de geboorteplaats van één van de oudste beschavingen ter wereld. Haar lange geschiedenis, rijke cultuur en diverse klimaat (het wordt ook wel het land van vier seizoenen op één dag genoemd) maakt het land een trekpleister voor toerisme. Maar ook voor handel: dankzij haar grote reserves aan fossiele brandstoffen is Iran de op drie na grootste olie-exporteur ter wereld. Het land heeft een bruto nationaal inkomen van meer dan 370 miljard dollar, waardoor het op nummer 30 staat op de lijst van landen met de grootste economieën ter wereld.

In 2006 werd Iran een economisch embargo opgelegd, waardoor de economie en de infrastructuur van het land niet hebben kunnen groeien. Doordat het land geen directe zaken kon doen met Europa, bleef veel van de Iraanse im- en export gelimiteerd tot China, India en het Midden-Oosten. Men verwacht dat Iran tijdens de eerste helft van 2016 zijn plek weer in zal nemen op de wereldmarkt. Dit biedt veel nieuwe kansen, met name voor ondernemers uit Europa.

Veel Europese bedrijven zien in dat nu het beste instapmoment is voor handel met Iran en willen hun producten in het land positioneren. Iran heeft op het moment een grote behoefte aan verschillende grondstoffen en producten, wat het land tot een aantrekkelijke afzetmarkt maakt voor allerlei sectoren. Ook kunnen de verschillen tussen beiden landen in uw voordeel werken als bedrijf: wat in Nederland mondjesmaat gaat, kan in Iran veel sneller van de grond komen. Er is veel ruimte voor verandering, en vraag naar een frisse wind. Dit maakt Iran tot een afzetmarkt die U misschien nog niet voor mogelijk had gehouden.

 

Door haar onafhankelijke positie in zowel de private als de publieke sector heeft Iran Europe Line een uitgebreid en goed functionerend internationaal netwerk opgebouwd. Partijen uit ons netwerk werken graag met ons samen en klantencontact staat voor ons centraal. Iran Europe Line is in staat om ondernemers direct te bereiken en te verenigen, onder andere door de beleidsmatige ondersteuning die wij leveren. Daarnaast zijn we aangesloten bij overkoepelende stedelijke, regionale, landelijke en internationale ondernemers- en beleidsnetwerken, waardoor we kunnen garanderen dat uw belangen als ondernemer de hoogste prioriteit krijgen.

 

 

 

 

254_tehran.jpg